Curry kokossoep
Ik ben trots op mijn eerste gerecht . De Curry kokossoep
Ingrediënten
Voor 3 a 4 personen
* Een laagje olie
* 2 varkenshaasje samen ongeveer 450 gram, grotere stukken overdwars doornemen
* 2 eetlepels donkere sojasaus
* ongeveer 3 eetlepels gele currysaus (hangt af van hoe pittig je de soep wil)
* 4 cm verse gember (geraspt)
* 1 blik koksmelk of nog lekkerder kokosroom , 400 ml
* 2 rode paprika’s , in stukjes
* 1 struik paksoi, in grove stukjes gesneden
* 1 bos koriander, steeltjes gesneden , blaadjes grof gehakt
* 12 gyoza's (groente of vlees, wat je lekker vindt)
* 1 limoen
* vissaus
* oestersaus
Dit recept is een variatie op het recept uit de Delicieus van september 2025
Voorbereiden
Kruid de varkenshaas met zout en peper.
Snijd alle ingrediënten in stukjes maar niet te klein, er moet een bite overblijven.
Rasp de gember.
Zet ongeveer 800 ml water klaar.
Scheur of knip een stuk aluminium en lag dit in handbereik
Bereiden
* Verhit de helft van de olie in een pan en bak de varkenshaas aan. Laat het vlees 5 minuten sudderen. Doe op het laatste moment de sojasaus erbij en leg op een bord die je afdekt met aluminiumfolie.
* Gebruik een braadpan/hapjespan of wok. Verhit het restant olie en en fruit de currypasta aan. Doe de gember erbij en de steeltjes van de koriander. Bak het even door. Voeg nu de paprika toe en bak het even mee.
* Voeg nu de kokosmelk, water, de gyoza's en paksoi toe. Breng aan de kook en laat het ongeveer 6 minuten sudderen.
* Breng de soep op smaak met vissaus, oestersaus en zout en peper.
* Snij de varkenshaas in blokken.
* Schep de soep in de borden, vervolgens de varkenshaas en tot slot de koriander. Knijp er wat limoensap overheen en....smakelijk!
Maak jouw eigen website met JouwWeb